HomePage   2000.08.01. - 2000.xx.xx. 
 

Miért is készült ez a lap?

 Ezt a lapot azért kezdtem el, hogy megnézzem hogyan lehetne szép oszlopkra tördelt HTML lapot csinálni, olyat amilyen például egy napilap.
 
Az zavart - és zavar most is -, hogy ezek az egyre szaporodó portál site-ok fix szélességûek és majdnem az összes balra van igazítva. Sajnos ilyen az egyik kedvencem, az index.hu is, de említhettem volna a CNN.com-ot is. Egy fokkal jobb a helyzet az origo.hu-n avagy az új play.hu lapon, ahol legalább a középre igazítást megcsinálták a fiúk.
 
Rögtön az elején problémába is ütköztem. A két nagy browser nem mûködik egyformán.Header1.2

  asasalkls aks laklskallskalslkal slkals laks

Rövidre vágva

  Most dõljenek hátra, és lehunyt szemmel olvassák tovább a cikket, hogy el tudják képzelni a következõket: nézem a vissza jövõbe kettõt a TV2-n, ahol a végkifejlet zajlik, a Doki elment a Vadnyugatra, M.J. Fox pedig ottmaradt az ötvenes éveken, ezzel mintegy nyitva hagyva a folytatás lehetõségét, de ki is kényszerítve azt, szóval amolyan végkifejlet elõzetes zajlik, amikor az adásrendezõ szokásához híven levágja a vége fõcímet, és beadja szerencsétlen Szarvas Lászlót, a Jó estét Magyarország mûsorvezetõjét, aki éppen azt mondja: Kurva jó, azt mondják fél perc múlva vége.
Para-Kovács Imre

2000. augusztus 28. hétfõ 18:41
És itt fennakad a hangja, mert észreveszi, hogy adásban van.
Félre ne értsék, szerintem kurva jó, hogy emberi pillanataikban is láthatjuk a család és a kutya televíziójának szereplõit, felõlem ilyenkor, tizenegy után, már akár: -Bazdmeg, megint háború van a Közel-Keleten-nel is indíthatnák a híradójukat, pusztán az az ember és mûvészet ellenes gyakorlat zavar, hogy képesek levágni a filmekbõl két-három percet annak érdekében, hogy eggyel több hirdetést tudjanak bepréselni nyomorult mûsorfolyamukba, elvéve ezzel a lehetõséget azok elõl (belátom, elenyészõ a számuk), akiket esetleg érdekel, hogy ki írta a film zenéjét, és ki is az a köpcös kis muki, aki a portást alakítja.
Ez a fajta tiszteletlenség és szakmai sötétség nyilvánvaló következményekkel jár, ezek pedig természetesen a legmagasabb nézõszám és hirdetési bevétel, amihez így a távolból is gratulálni szeretnék.

Minél többet dolgozik a feleség, annál rosszabb a férje egészségi állapota

  A Michigan Egyetem kutatói háromezer pár vizsgálata során arra a következtetésre jutottak, hogy ha a feleség több mint negyven órát dologozik hetente, akkor jelentõsen megnõ annak kockázata, hogy párja egészségi állapota romlik.
Azokban a családokban, ahol a nõ hetente több mint negyven órát dolgozik, a házastárs vagy élettárs egészségi állapota gyakrabban romlik, többször lesz beteg, és ritkábban jár orvosi szûrõvizsgálatokra. A vizsgálat eredményei arra hívják fel a figyelmet, magyarázza Ross Stolzenberg szociológiaprofesszor, a kutatás vezetõje, hogy a párkapcsolatokban a feleségek és barátnõk kizárólagos feladata, hogy ügyeljenek párjuk egészségére, a velük élõ férfi életmódjára.
A probléma akkor lép fel, ha a nõnek több feladata adódik munkájával, így kevesebb idõ tölt párjával; ekkor nem lesz ideje, hogy partnere egészségével is törõdjön, felhívja figyelmét a szûrõvizsgálatokra, rendszeres sportolásra biztasson, vagy egészséges ételeket fõzzön a családnak.
A megkérdezett párok adatait kielemezve, az derült ki, hogy a keményen dolgozó nõk párjánál három év alatt a fenti okok miatt huszonöt százalékkal nõ az egészségromlás kockázata.
Elfogadjuk, vagy sem - érvelt a profeszor -, a nemi szerepek és hozzájuk társuló viselkedésminták, a párkapcsolatban "kiosztott" feladatkörök, hagyományok határozzák meg tetteinket. A nõk a törõdésre, a kapcsolat menedzselésére vannak szocializálva, az õ feladatuk maguk és társuk egészségének védelme is. A férfinak nem feladata a kapcsolat szociális-emocionális mendzselése, a hagyományos leosztás szerint nem kell törõdnie magával sem, mert ez a feleség feladata. A társadalmi szerepek változását, a nõk karrierépítésben, munkában betöltött erõsõdõ szerepét nem követik rugalmasan a párkapcsolatokra jellemzõ nemi szerepek, feladatok.
Így, ha a férfi a dolgozik többet, mint negyven óra, akkor az nem lesz negatív hatással a feleség egészségi állapotára.
Érdekes, hogy míg nem változnak a kapcsolatban leosztott feladatok, nemi szerepek, addig jelentõsen változik a menedzsmentben dolgozó és így többet keresõ feleség, barátnõ megítélése. Azok a megkérdezett férjek, ahol a nõ a többet dolgozik, nem érzik úgy, hogy alulmaradnak a kapcsolatban, vagy hogy kínos lenne, hogy a nõ keres többet.
Ugyanakkor, ha a férj munkanélküli lesz (de a nõ továbbra is dolgozik), akkor az a pár mindkét tagját megviseli, mert a hagyományos "a férfinak kell lennie a kenyérkeresõnek" nemi szerep sérül. Minél tovább van állás nélkül egy férfi, annál gyorsabban romlik egészségi állapota.
A lehetõ legrosszabb, amit egy férfi az egészsége romlása "érdekében" tehet, az, hogy elválik - mondja Stolzenberg. - A férfiak általában gyengén muzsikálnak, ha a szociális hálót kell megépíteniük. A rokoni szálak, baráti kapcsolatok, családi kötelékek ápolásának szakértõi a nõk, feleségek. A válással a férfiak többsége elveszíti kapcsolatainak nagy részét, így a stresszoldás legjobb közegét is, ez pedig rossz hatással van egészségükre.
Mindenki felelõs a saját egészségéért, de ahogy a kutatás is mutatja, ez egy párkacsolatban egy kissé átalakul. A férfiak egészsége sokkal jobban függ a feleségüktõl, mint fordítva. A pár egészségi állapotának megõrzése már csak a nõ feladata lesz, a hagyományos szerepek szerint.


© FLEISCHMANN György -