HomePage   2000.08.01. - 2000.xx.xx. 
 

Miért is készült ez a lap?

 Ezt a lapot azért kezdtem el, hogy megnézzem hogyan lehetne szép oszlopkra tördelt HTML lapot csinálni, olyat amilyen például egy napilap.
 
Az zavart - és zavar most is -, hogy ezek az egyre szaporodó portál site-ok fix szélességûek és majdnem az összes balra van igazítva. Sajnos ilyen az egyik kedvencem, az index.hu is, de említhettem volna a CNN.com-ot is. Egy fokkal jobb a helyzet az origo.hu-n avagy az új play.hu lapon, ahol legalább a középre igazítást megcsinálták a fiúk.
 
Rögtön az elején problémába is ütköztem. A két nagy browser nem mûködik egyformán.Header1.2

  asasalkls aks laklskallskalslkal slkals laks

Rövidre vágva

  Most dőljenek hátra, és lehunyt szemmel olvassák tovább a cikket, hogy el tudják képzelni a következőket: nézem a vissza jövőbe kettőt a TV2-n, ahol a végkifejlet zajlik, a Doki elment a Vadnyugatra, M.J. Fox pedig ottmaradt az ötvenes éveken, ezzel mintegy nyitva hagyva a folytatás lehetőségét, de ki is kényszerítve azt, szóval amolyan végkifejlet előzetes zajlik, amikor az adásrendező szokásához híven levágja a vége főcímet, és beadja szerencsétlen Szarvas Lászlót, a Jó estét Magyarország műsorvezetőjét, aki éppen azt mondja: Kurva jó, azt mondják fél perc múlva vége.
Para-Kovács Imre

2000. augusztus 28. hétfő 18:41
És itt fennakad a hangja, mert észreveszi, hogy adásban van.
Félre ne értsék, szerintem kurva jó, hogy emberi pillanataikban is láthatjuk a család és a kutya televíziójának szereplőit, felőlem ilyenkor, tizenegy után, már akár: -Bazdmeg, megint háború van a Közel-Keleten-nel is indíthatnák a híradójukat, pusztán az az ember és művészet ellenes gyakorlat zavar, hogy képesek levágni a filmekből két-három percet annak érdekében, hogy eggyel több hirdetést tudjanak bepréselni nyomorult műsorfolyamukba, elvéve ezzel a lehetőséget azok elől (belátom, elenyésző a számuk), akiket esetleg érdekel, hogy ki írta a film zenéjét, és ki is az a köpcös kis muki, aki a portást alakítja.
Ez a fajta tiszteletlenség és szakmai sötétség nyilvánvaló következményekkel jár, ezek pedig természetesen a legmagasabb nézőszám és hirdetési bevétel, amihez így a távolból is gratulálni szeretnék.

Minél többet dolgozik a feleség, annál rosszabb a férje egészségi állapota

  A Michigan Egyetem kutatói háromezer pár vizsgálata során arra a következtetésre jutottak, hogy ha a feleség több mint negyven órát dologozik hetente, akkor jelentősen megnő annak kockázata, hogy párja egészségi állapota romlik.
Azokban a családokban, ahol a nő hetente több mint negyven órát dolgozik, a házastárs vagy élettárs egészségi állapota gyakrabban romlik, többször lesz beteg, és ritkábban jár orvosi szűrővizsgálatokra. A vizsgálat eredményei arra hívják fel a figyelmet, magyarázza Ross Stolzenberg szociológiaprofesszor, a kutatás vezetője, hogy a párkapcsolatokban a feleségek és barátnők kizárólagos feladata, hogy ügyeljenek párjuk egészségére, a velük élő férfi életmódjára.
A probléma akkor lép fel, ha a nőnek több feladata adódik munkájával, így kevesebb idő tölt párjával; ekkor nem lesz ideje, hogy partnere egészségével is törődjön, felhívja figyelmét a szűrővizsgálatokra, rendszeres sportolásra biztasson, vagy egészséges ételeket főzzön a családnak.
A megkérdezett párok adatait kielemezve, az derült ki, hogy a keményen dolgozó nők párjánál három év alatt a fenti okok miatt huszonöt százalékkal nő az egészségromlás kockázata.
Elfogadjuk, vagy sem - érvelt a profeszor -, a nemi szerepek és hozzájuk társuló viselkedésminták, a párkapcsolatban "kiosztott" feladatkörök, hagyományok határozzák meg tetteinket. A nők a törődésre, a kapcsolat menedzselésére vannak szocializálva, az ő feladatuk maguk és társuk egészségének védelme is. A férfinak nem feladata a kapcsolat szociális-emocionális mendzselése, a hagyományos leosztás szerint nem kell törődnie magával sem, mert ez a feleség feladata. A társadalmi szerepek változását, a nők karrierépítésben, munkában betöltött erősődő szerepét nem követik rugalmasan a párkapcsolatokra jellemző nemi szerepek, feladatok.
Így, ha a férfi a dolgozik többet, mint negyven óra, akkor az nem lesz negatív hatással a feleség egészségi állapotára.
Érdekes, hogy míg nem változnak a kapcsolatban leosztott feladatok, nemi szerepek, addig jelentősen változik a menedzsmentben dolgozó és így többet kereső feleség, barátnő megítélése. Azok a megkérdezett férjek, ahol a nő a többet dolgozik, nem érzik úgy, hogy alulmaradnak a kapcsolatban, vagy hogy kínos lenne, hogy a nő keres többet.
Ugyanakkor, ha a férj munkanélküli lesz (de a nő továbbra is dolgozik), akkor az a pár mindkét tagját megviseli, mert a hagyományos "a férfinak kell lennie a kenyérkeresőnek" nemi szerep sérül. Minél tovább van állás nélkül egy férfi, annál gyorsabban romlik egészségi állapota.
A lehető legrosszabb, amit egy férfi az egészsége romlása "érdekében" tehet, az, hogy elválik - mondja Stolzenberg. - A férfiak általában gyengén muzsikálnak, ha a szociális hálót kell megépíteniük. A rokoni szálak, baráti kapcsolatok, családi kötelékek ápolásának szakértői a nők, feleségek. A válással a férfiak többsége elveszíti kapcsolatainak nagy részét, így a stresszoldás legjobb közegét is, ez pedig rossz hatással van egészségükre.
Mindenki felelős a saját egészségéért, de ahogy a kutatás is mutatja, ez egy párkacsolatban egy kissé átalakul. A férfiak egészsége sokkal jobban függ a feleségüktől, mint fordítva. A pár egészségi állapotának megőrzése már csak a nő feladata lesz, a hagyományos szerepek szerint.


© FLEISCHMANN György -